Mirësevini

Zhytësi SCUBA zhytet për të parë rreth e rrotull. Zhytësi i lirë zhytet për të parë brenda vetes.

Umberto Pelizzari

Meso me shume

SPEARFISHING ALBANIA TEAM & APNEA FORUM ALBANIA

Spearfishing Albania Team dhe Apnea Forum Albania përfaqëson një komunitet sportistësh amatorë e profesionistë të zhytjes së lirë dhe peshkimit në zhytje të lirë të cilët i bashkon pasioni për këtë sport.Kjo faqe është konceptuar si një magazinë informacioni e krijuar prej vetë anëtarëve të këtij komuniteti. Informacioni do të përfshijë teknika, udhëzime mbi pajisje, përvoja, etikën sportive, dhe materiale mbi sigurinë. Çdo anëtar është i lutur të japë kontributin e tij me artikuj apo edhe foto trofeshë të cilët i shërbejnë pasionit të përbashkët.

SAT ndër vite

SOT - 2020

 

Mbi 14,000

Sot jemi një komunitet mbi 14,000. Fillestarë e profesionistë, vazhdojmë të mësojmë nga njëri tjetri e te ndajmë pasionin.

Prill 2015

 

Themelohet Apnea Forum Albania

Apnea Forum Albania u krijua fillimisht si mini-treg për shit-blerje pajisjesh për apnea apo spearfishing mes anëtarëve të komunitetit. Por shumë shpejt u bë vend-takimi kryesor i shkëmbimit të pasionit. Me një qasje të ndryshme nga SAT, në AFA çdo anëtar mund të postojë çdo lloj teme për diskutim.

Qershor 2014

 

Publikohet www.spearfishingalbania.com

Publikohet faqja e parë e dedikuar sportit të zhytjes së lirë dhe peshkimit në apnea në Shqipëri.

Janar 2013

 

Themelohet SAT

Ardian Gjuzi, (sot instruktor i Apnea Academy - Itali) themelon faqen Spearfishing Albania në Facebook e cila më vonë do të riemërtohet Spearfishing Albania Team. Të apasionuarit e parë fillojnë të gjejnë njëri-tjetrin. Për herë të parë flitet kundër metodave të ndaluara dhe etikës së këtij sporti në Shqipëri.

Qellimi i SAT & AFA

  • Siguria e Para
  • Etika Sportive
  • Pasioni

Peshkimi nënujor në zhytje të lirë është një sport sa i bukur, aq edhe i rrezikshëm nëse nuk respektohen me rigorozitet udhëzimet lidhur me sigurinë. Siguria është tema më e rëndësishme e kësaj faqeje dhe udhëzimet lidhur me të nuk duhen neglizhuar për asnjëlloj arsye.

Fatkeqsisht në këtë sport dhe në zhytjen e lirë çdo vit humbin jetën kolegë kryesisht prej vetëbesimit të tepruar ose prej neglizhencës lidhur me sigurinë. Të mos harrojmë që asnjë lloj suksesi në këtë sport nuk ka vlerë nëse vëmë në rrezik jetën tonë.

Ne të Spearfishing Albania Team jemi shumë të ndejshëm ndaj ruajtjes se ekosistemit nënujor Shqiptar. Çdo gjë lidhur me këtë sport që është në kundërshtim me etiken tonë është fortësisht e dënueshme.

Ka disa praktika të cilat për fat të keq aplikohen akoma në territorin Shqiptar të cilat nuk janë aspak sportive. Praktika të tilla dëmtojnë mjedisin nënujor dhe sjellin pasoja afatgjata. Pjesa më e madhe e këtyre praktikave janë të ndaluara me ligj në vendet e tjera dhe dënimet për to variojnë nga konfiskime pajimesh, gjoba e deri në burg.

Qëllimi i faqes www.spearfishingalbania.com është edukimi nëpërmjet ndarjes së pasionit për gjuetinë nënujore në apnea sipas standarteve të duhura, duke mbajtur fokusin tek siguria dhe mbrojtja e mjedisit nënujor shqiptar.

Në këtë faqe anëtarët ndajnë praktikat më të mira, problematikat si edhe sugjerimet e tyre për çështje të ndryshme që i perkasin këtij sporti. Të gjithë të apasionuarit janë të ftuar të japin kontributin e tyre në artikuj e media informuese.

0

Të Apasionuar

0

Pervoja te ndara

0

Takime mes miqsh

0

Moderatore

Dëshiron të jesh pjesë e komunitetit?