Siguria

 • Ardi Gjuzi
  27
  Apr

  Blackout & Samba

  Nga Ardi Gjuzi Funksioni normal i trurit varet nga nje sasi e nevojshme e oksigjenit dhe e glukozes ne qarkullim, kur kjo sasi ulet poshte nje limiti te caktuar sjell menjehere renien e te fiketit e quajtur “blackout”. Dikur ne termin mjeksor quhej “sinkope” por me marrëveshje, ky emërtim...

  Lexo me shume
 • 27
  Apr

  Kompensimi i maskës

  Nga Ardi Gjuzi Kur zbresim në thellesi ndjehet shtypja e provokuar nga presioni i ujit tek veshet. Për të shmangur dhimbjen apo me keq akoma carjen e daulles së veshit duhet bërë manovra e kompesimit të vesheve. Kjo është sigurisht A-ja e zhytjes. Megjithatë shumë mund të mos ta...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Kompensimi i veshëve

  Është shumë e rëndësishme që sa herë që zhytemi të kompensojmë veshët, maskën dhe të heqim tubin nga goja.  Në rast se nuk kemi mësuar të kompensojmë siç duhet dhe ndjejmë dhimbje në veshë apo në ballë, duhet të kthehemi urgjentisht në sipërfaqe. Daullja e veshit është shumë delikate dhe...

  Lexo me shume
 • Siguria ne gjuetine ne apnea
  26
  Apr

  ACB e Sigurisë

  Peshkimi nënujor në zhytje të lirë është një sport sa i bukur, aq edhe i rrezikshëm nëse nuk respektohen me rigorozitet udhëzimet lidhur me sigurinë. Siguria është tema më e rëndësishme e kësaj faqeje dhe udhëzimet lidhur me të nuk duhen neglizhuar për asnjëlloj arsye. Fatkeqsisht në këtë sport...

  Lexo me shume