Pajime

 • 01
  May

  Tipet e rripit për zhytje të lirë. Sasia e peshës në rrip dhe shpërndarja e tyre

  Kjo është një temë shumë e rëndësishme për shumë zhytës dhe sidomos për ata që janë në hapat e para. Duke mar si shkas të gjitha mesazhet në inbox tek faqja e facebook SAT, po hapim edhe publikisht një temë për ata qe kanë nevojë të dijnë më shumë...

  Lexo me shume
 • Konfigurimi i pushkes
  27
  Apr

  Konfigurimi i pushkës së detit – Video

  Nga Redon Gjermeni Ju është vjetëruar llastiku i pushkës? Doni ta ndërroni? Ju është këputur dhe nuk dini ta montoni? Sa të gjata duhet ti presim llastiqet e reja për ti vendosur në pushkë? Për të qënë sa me praktik dhe për ta sistemuar vetë pushkën e detit pa...

  Lexo me shume
 • llastiket e pushkes se detit
  26
  Apr

  Llastikët e Pushkës

  Sezoni pranveror i peshkimit ka filluar e shumë prej nesh janë të detyruar të ndërrojnë llastikët e pushkeve pasi mund të jenë konsumuar. Më poshtë është një tabelë shumë praktike se si duhet të llogarisni gjatësinë e llastikëve Llogaritja e gjatësisë së llastikëve për gjatësitë e ndryshme të pushkëve....

  Lexo me shume
 • konfigurimi i pushkes se detit
  26
  Apr

  Konfigurimi i Pushkës – Pyetje të Shpeshta

  Shumë shpesh na ka qelluar të diskutojmë mbi pushkët, konfigurimin e duhur, numrin e llastikëve dhe elementëve të tjerë për të pasur një pushkë sa më të saktë dhe efikase. Më poshtë janë disa këshilla të përmbledhura nga faqja pescasublog.it. (po shfrytëzojmë përvojën e tyre më të gjatë në këtë...

  Lexo me shume
 • Pushket Spearfishing
  26
  Apr

  Pushkët

  Lidhur me pushkën diskutimet mund të jenë të pafundme. Hidrodinamika, fuqia, gjatësia, mimetizmi, industriale apo artizanale, etj etj. Në të gjithë diskutimet lidhur me pushkën, nuk duhet harruar se kush qëndron prapa saj. Pushka është një ndihmë e madhe për peshkatarin, por nuk duhet harruar që vetëm peshkatari, përvoja...

  Lexo me shume
 • maska spearfishing
  26
  Apr

  Maska & Tubi

  Maska është shumë e rëndësishme për peshkimin nënujor. Rehatia e saj në fytyrë është thelbësore për një peshkim komod. Maskat profesionale janë të bëra prej silikoni dhe xhami të temperuar. Megjithëse maskat sot janë të llojeve të ndryshme, ato duhen provuar për komoditet para blerjes. Gjatë provës për përshtatshmëri maska...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Kostumi

  Kostumi i zhytjes shërben për shumë arsye. Përgjithësisht peshkimi nënujor zgjat disa orë dhe prandaj na duhet një mbrojtje termike e përshtatshme e cila na mban konstante temperaturën e trupit. Kostumi na ndihmon edhe me adaptimin vizual me ambientin përreth në ...

  Lexo me shume
 • Peshat spearfishing
  26
  Apr

  Peshat

  Nuk ka një rregull të saktë lidhur me sasinë e peshave që peshkatari duhet të mbajë gjatë zhytjes. Secili peshkatar duhet të gjejë sasinë e tij optimale duke filluar nga peshat e lehta duke i shtuar nga një kg deri sa të arrijë në ekuilibrin e duhur. Edhe ekuilibri...

  Lexo me shume
 • Lopatat per zhytjen e lire
  26
  Apr

  Lopatat për Apnea

  Sot në treg mund të gjendesh shumë lloje e marka lopatash. Për të mos u zgjatur, do të fokusohemi tek lopatat e peshkimit nënujor të cila janë në përgjithësi më të gjata se ato të zhytjes me bombola apo të lopatave që përdoren për snorkeling (qëndrimin rekreativ në sipërfaqe...

  Lexo me shume
 • aksesore spearfishing
  26
  Apr

  Aksesorët

  Rripi – është një aksesor shumë i rëndësishëm për peshkatarin në zhytje të lirë. Ai përveç se mban peshat, mban edhe aksesorë të tjerë për përdorim si ndriçues, majtësit e peshqve apo thikën. Brezi duhet të ketë 2 veti kryesore. Ai duhet të ofrojë fërkim të mjaftueshëm që të...

  Lexo me shume