Tema të Lira

 • Home
 • /
 • Tema të Lira
 • 27
  Apr

  Kompensimi i maskës

  Nga Ardi Gjuzi Kur zbresim në thellesi ndjehet shtypja e provokuar nga presioni i ujit tek veshet. Për të shmangur dhimbjen apo me keq akoma carjen e daulles së veshit duhet bërë manovra e kompesimit të vesheve. Kjo është sigurisht A-ja e zhytjes. Megjithatë shumë mund të mos ta...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Info Mbi Bishtëzezën

  Info dhe të dhena mbi bishtzezën (a.k.a. Sarago, Spalca)A e dinit qe bishtzezat lindin 99% meshkuj dhe vetëm pasi arrijnë peshën 400-500 gr?Natyra vendos nëse cdo ekzemplar do vazhdojnë të jetë mashkull apo do kthehet në femër. A e dinit që ushqimi i preferuar i bishtzëzave është iriqi i...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Avantazhet e konsumimit të peshkut

  Peshku mund të konsumohet pa rreshtur dhe ne menyre te padisiplinuar. Është mirë të dihet se peshku është një burim i pashtershëm i shëndetit për njerëzit, por gjithashtu duhet të dini si konsumi i tepërt mund të çojë në sëmundje të rënda. Acidet yndyrore janë pjesët e përbashkëta dhe...

  Lexo me shume
 • Gjallesa e Heshtur nga Ali Ferhati
  26
  Apr

  “Gjallesa e Heshtur”, nga Ali Ferhati – Bibla e Peshkimit në Apnea në Shqipëri

  Ndoshta ju nuk e dini, por në Shqipëri është shkruar dhe botuar një libër për Peshkimin në Apnea nga një prej pionerëve të këtij sporti në vendin tonë. Sapo perfundova së lexuari librin “Gjallesa e heshtur” nga Ali Ferhati, dhe nuk mund të rrija pa ndarë disa nga përshtypjet...

  Lexo me shume