Bazat

 • Pushket Spearfishing
  26
  Apr

  Pushkët

  Lidhur me pushkën diskutimet mund të jenë të pafundme. Hidrodinamika, fuqia, gjatësia, mimetizmi, industriale apo artizanale, etj etj. Në të gjithë diskutimet lidhur me pushkën, nuk duhet harruar se kush qëndron prapa saj. Pushka është një ndihmë e madhe për peshkatarin, por nuk duhet harruar që vetëm peshkatari, përvoja...

  Lexo me shume
 • maska spearfishing
  26
  Apr

  Maska & Tubi

  Maska është shumë e rëndësishme për peshkimin nënujor. Rehatia e saj në fytyrë është thelbësore për një peshkim komod. Maskat profesionale janë të bëra prej silikoni dhe xhami të temperuar. Megjithëse maskat sot janë të llojeve të ndryshme, ato duhen provuar për komoditet para blerjes. Gjatë provës për përshtatshmëri maska...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Kostumi

  Kostumi i zhytjes shërben për shumë arsye. Përgjithësisht peshkimi nënujor zgjat disa orë dhe prandaj na duhet një mbrojtje termike e përshtatshme e cila na mban konstante temperaturën e trupit. Kostumi na ndihmon edhe me adaptimin vizual me ambientin përreth në ...

  Lexo me shume
 • Peshat spearfishing
  26
  Apr

  Peshat

  Nuk ka një rregull të saktë lidhur me sasinë e peshave që peshkatari duhet të mbajë gjatë zhytjes. Secili peshkatar duhet të gjejë sasinë e tij optimale duke filluar nga peshat e lehta duke i shtuar nga një kg deri sa të arrijë në ekuilibrin e duhur. Edhe ekuilibri...

  Lexo me shume
 • Lopatat per zhytjen e lire
  26
  Apr

  Lopatat për Apnea

  Sot në treg mund të gjendesh shumë lloje e marka lopatash. Për të mos u zgjatur, do të fokusohemi tek lopatat e peshkimit nënujor të cila janë në përgjithësi më të gjata se ato të zhytjes me bombola apo të lopatave që përdoren për snorkeling (qëndrimin rekreativ në sipërfaqe...

  Lexo me shume
 • aksesore spearfishing
  26
  Apr

  Aksesorët

  Rripi – është një aksesor shumë i rëndësishëm për peshkatarin në zhytje të lirë. Ai përveç se mban peshat, mban edhe aksesorë të tjerë për përdorim si ndriçues, majtësit e peshqve apo thikën. Brezi duhet të ketë 2 veti kryesore. Ai duhet të ofrojë fërkim të mjaftueshëm që të...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Kompensimi i veshëve

  Është shumë e rëndësishme që sa herë që zhytemi të kompensojmë veshët, maskën dhe të heqim tubin nga goja.  Në rast se nuk kemi mësuar të kompensojmë siç duhet dhe ndjejmë dhimbje në veshë apo në ballë, duhet të kthehemi urgjentisht në sipërfaqe. Daullja e veshit është shumë delikate dhe...

  Lexo me shume
 • Elior Kulla me Gofe +10kg
  26
  Apr

  Masat e lejuara të gjahut

  Shqipëria ashtu si edhe shumë vende të tjera të Evropës që dalin në Mesdhe, i bazohet normave mesdhetare të masave të peshqve të lejuar. Megjithëse në treg ndodh shpesh të gjesh edhe arka me Spalca (sarago) 6 cm secilia, po kjo nuk do të thotë që lejohet. Ne si komunitet...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Mirësjellja Sportive

  Disa gjera mund të mos jenë të domosdoshme të ndiqen, por janë shumë të këshillueshme në rast se duhet të bëhemi peshkatarë sportivë të mirë. 1- Pushka edhe kur nuk është e armatosur është një instrument i frikshëm për të tjerët që nuk e dijnë se si funksionon ajo....

  Lexo me shume
 • peshkimi naten
  26
  Apr

  Çfarë nuk është sportive

  Ne të Spearfishing Albania Team jemi shumë të ndejshëm ndaj ruajtjes së ekosistemit nënujor Shqiptar. Çdo gjë lidhur me këtë sport që është në kundërshtim me etiken tonë është fortësisht e dënueshme.  Më poshtë janë disa praktika të cilat për fat të keq aplikohen akoma në territorin Shqiptar të...

  Lexo me shume
 • 1
 • 2