Të Reja

 • 04
  Jun

  Nga Durrësi në Karaburun (VIDEO)

  Komuniteti i këtij sporti është shumë aktiv në aktivietet sociale. Vazhdimisht djemtë e Apnea Forum Albania dhe Sperarfishing Albania Team krijojnë organizime midis njëri-tjetrit,si dalje për peshk apo stërvitje të zhytjes së lirë.Asgjë nuk ka më shumë rëndësi se sa castet e kaluara sëbashku,në kontakt me natyrën,qoftë me gjah...

  Lexo me shume
 • 01
  May

  Tipet e rripit për zhytje të lirë. Sasia e peshës në rrip dhe shpërndarja e tyre

  Kjo është një temë shumë e rëndësishme për shumë zhytës dhe sidomos për ata që janë në hapat e para. Duke mar si shkas të gjitha mesazhet në inbox tek faqja e facebook SAT, po hapim edhe publikisht një temë për ata qe kanë nevojë të dijnë më shumë...

  Lexo me shume
 • Konfigurimi i pushkes
  27
  Apr

  Konfigurimi i pushkës së detit – Video

  Nga Redon Gjermeni Ju është vjetëruar llastiku i pushkës? Doni ta ndërroni? Ju është këputur dhe nuk dini ta montoni? Sa të gjata duhet ti presim llastiqet e reja për ti vendosur në pushkë? Për të qënë sa me praktik dhe për ta sistemuar vetë pushkën e detit pa...

  Lexo me shume
 • Ardi Gjuzi
  27
  Apr

  Blackout & Samba

  Nga Ardi Gjuzi Funksioni normal i trurit varet nga nje sasi e nevojshme e oksigjenit dhe e glukozes ne qarkullim, kur kjo sasi ulet poshte nje limiti te caktuar sjell menjehere renien e te fiketit e quajtur “blackout”. Dikur ne termin mjeksor quhej “sinkope” por me marrëveshje, ky emërtim...

  Lexo me shume
 • 27
  Apr

  Kompensimi i maskës

  Nga Ardi Gjuzi Kur zbresim në thellesi ndjehet shtypja e provokuar nga presioni i ujit tek veshet. Për të shmangur dhimbjen apo me keq akoma carjen e daulles së veshit duhet bërë manovra e kompesimit të vesheve. Kjo është sigurisht A-ja e zhytjes. Megjithatë shumë mund të mos ta...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Info Mbi Bishtëzezën

  Info dhe të dhena mbi bishtzezën (a.k.a. Sarago, Spalca)A e dinit qe bishtzezat lindin 99% meshkuj dhe vetëm pasi arrijnë peshën 400-500 gr?Natyra vendos nëse cdo ekzemplar do vazhdojnë të jetë mashkull apo do kthehet në femër. A e dinit që ushqimi i preferuar i bishtzëzave është iriqi i...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Avantazhet e konsumimit të peshkut

  Peshku mund të konsumohet pa rreshtur dhe ne menyre te padisiplinuar. Është mirë të dihet se peshku është një burim i pashtershëm i shëndetit për njerëzit, por gjithashtu duhet të dini si konsumi i tepërt mund të çojë në sëmundje të rënda. Acidet yndyrore janë pjesët e përbashkëta dhe...

  Lexo me shume
 • Gjallesa e Heshtur nga Ali Ferhati
  26
  Apr

  “Gjallesa e Heshtur”, nga Ali Ferhati – Bibla e Peshkimit në Apnea në Shqipëri

  Ndoshta ju nuk e dini, por në Shqipëri është shkruar dhe botuar një libër për Peshkimin në Apnea nga një prej pionerëve të këtij sporti në vendin tonë. Sapo perfundova së lexuari librin “Gjallesa e heshtur” nga Ali Ferhati, dhe nuk mund të rrija pa ndarë disa nga përshtypjet...

  Lexo me shume
 • llastiket e pushkes se detit
  26
  Apr

  Llastikët e Pushkës

  Sezoni pranveror i peshkimit ka filluar e shumë prej nesh janë të detyruar të ndërrojnë llastikët e pushkeve pasi mund të jenë konsumuar. Më poshtë është një tabelë shumë praktike se si duhet të llogarisni gjatësinë e llastikëve Llogaritja e gjatësisë së llastikëve për gjatësitë e ndryshme të pushkëve....

  Lexo me shume
 • konfigurimi i pushkes se detit
  26
  Apr

  Konfigurimi i Pushkës – Pyetje të Shpeshta

  Shumë shpesh na ka qelluar të diskutojmë mbi pushkët, konfigurimin e duhur, numrin e llastikëve dhe elementëve të tjerë për të pasur një pushkë sa më të saktë dhe efikase. Më poshtë janë disa këshilla të përmbledhura nga faqja pescasublog.it. (po shfrytëzojmë përvojën e tyre më të gjatë në këtë...

  Lexo me shume