Spearfishing Albania Team

 • Home
 • /
 • Spearfishing Albania Team
 • Konfigurimi i pushkes
  27
  Apr

  Konfigurimi i pushkës së detit – Video

  Nga Redon Gjermeni Ju është vjetëruar llastiku i pushkës? Doni ta ndërroni? Ju është këputur dhe nuk dini ta montoni? Sa të gjata duhet ti presim llastiqet e reja për ti vendosur në pushkë? Për të qënë sa me praktik dhe për ta sistemuar vetë pushkën e detit pa...

  Lexo me shume
 • Ardi Gjuzi
  27
  Apr

  Blackout & Samba

  Nga Ardi Gjuzi Funksioni normal i trurit varet nga nje sasi e nevojshme e oksigjenit dhe e glukozes ne qarkullim, kur kjo sasi ulet poshte nje limiti te caktuar sjell menjehere renien e te fiketit e quajtur “blackout”. Dikur ne termin mjeksor quhej “sinkope” por me marrëveshje, ky emërtim...

  Lexo me shume
 • 27
  Apr

  Kompensimi i maskës

  Nga Ardi Gjuzi Kur zbresim në thellesi ndjehet shtypja e provokuar nga presioni i ujit tek veshet. Për të shmangur dhimbjen apo me keq akoma carjen e daulles së veshit duhet bërë manovra e kompesimit të vesheve. Kjo është sigurisht A-ja e zhytjes. Megjithatë shumë mund të mos ta...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Info Mbi Bishtëzezën

  Info dhe të dhena mbi bishtzezën (a.k.a. Sarago, Spalca)A e dinit qe bishtzezat lindin 99% meshkuj dhe vetëm pasi arrijnë peshën 400-500 gr?Natyra vendos nëse cdo ekzemplar do vazhdojnë të jetë mashkull apo do kthehet në femër. A e dinit që ushqimi i preferuar i bishtzëzave është iriqi i...

  Lexo me shume
 • 26
  Apr

  Avantazhet e konsumimit të peshkut

  Peshku mund të konsumohet pa rreshtur dhe ne menyre te padisiplinuar. Është mirë të dihet se peshku është një burim i pashtershëm i shëndetit për njerëzit, por gjithashtu duhet të dini si konsumi i tepërt mund të çojë në sëmundje të rënda. Acidet yndyrore janë pjesët e përbashkëta dhe...

  Lexo me shume
 • Gjallesa e Heshtur nga Ali Ferhati
  26
  Apr

  “Gjallesa e Heshtur”, nga Ali Ferhati – Bibla e Peshkimit në Apnea në Shqipëri

  Ndoshta ju nuk e dini, por në Shqipëri është shkruar dhe botuar një libër për Peshkimin në Apnea nga një prej pionerëve të këtij sporti në vendin tonë. Sapo perfundova së lexuari librin “Gjallesa e heshtur” nga Ali Ferhati, dhe nuk mund të rrija pa ndarë disa nga përshtypjet...

  Lexo me shume
 • llastiket e pushkes se detit
  26
  Apr

  Llastikët e Pushkës

  Sezoni pranveror i peshkimit ka filluar e shumë prej nesh janë të detyruar të ndërrojnë llastikët e pushkeve pasi mund të jenë konsumuar. Më poshtë është një tabelë shumë praktike se si duhet të llogarisni gjatësinë e llastikëve Llogaritja e gjatësisë së llastikëve për gjatësitë e ndryshme të pushkëve....

  Lexo me shume
 • konfigurimi i pushkes se detit
  26
  Apr

  Konfigurimi i Pushkës – Pyetje të Shpeshta

  Shumë shpesh na ka qelluar të diskutojmë mbi pushkët, konfigurimin e duhur, numrin e llastikëve dhe elementëve të tjerë për të pasur një pushkë sa më të saktë dhe efikase. Më poshtë janë disa këshilla të përmbledhura nga faqja pescasublog.it. (po shfrytëzojmë përvojën e tyre më të gjatë në këtë...

  Lexo me shume
 • Pushket Spearfishing
  26
  Apr

  Pushkët

  Lidhur me pushkën diskutimet mund të jenë të pafundme. Hidrodinamika, fuqia, gjatësia, mimetizmi, industriale apo artizanale, etj etj. Në të gjithë diskutimet lidhur me pushkën, nuk duhet harruar se kush qëndron prapa saj. Pushka është një ndihmë e madhe për peshkatarin, por nuk duhet harruar që vetëm peshkatari, përvoja...

  Lexo me shume
 • maska spearfishing
  26
  Apr

  Maska & Tubi

  Maska është shumë e rëndësishme për peshkimin nënujor. Rehatia e saj në fytyrë është thelbësore për një peshkim komod. Maskat profesionale janë të bëra prej silikoni dhe xhami të temperuar. Megjithëse maskat sot janë të llojeve të ndryshme, ato duhen provuar për komoditet para blerjes. Gjatë provës për përshtatshmëri maska...

  Lexo me shume